avocadoسبزیجات ضد نفخ

معمولاً مقصر اصلی نفخ شکم رو سبزیجات می دونیم در حالی که بعضی از اونا نه فقط عامل نفخ نیستن بلکه میتونن خاصیت ضد نفخ هم داشته باشن.

به گزارش آلامتو و به نقل از مجله سلامت؛ اگه یه پیشنهاد تغذیه ای وجود داشته باشه که واسه بدن شما مهم و به درد بخور باشه اینه که سبزیجات زیادی بخورین. حقایقی هست که نشون میده باید سبزیجات زیادی در رژیم غذایی خود داشته باشین. واقعیت اینه که بیشتر افراد فیبر کافی در رژیم غذایی خود ندارن. مقدار فیبر پیشنهاد شده واسه زنان حدود ۲۵ گرم در روزه. یادتون باشه که یه پیمانه کلم بروکلی تنها ۴ گرم فیبر داره. بخاطر این واسه تامین فیبر خود باید سبزیجات زیادی استفاده کنین. واسه بعضی از افراد مصرف فیبر می تونه معایبی به همراه داشته باشه. اضافه کردن سبزیجاتی که غنی از فیبر هستن می تونه در بعضی از افراد نفخ بسازه. این موضوع وقتی بدتر می شه که بخواین یهویی از رژیم کم فیبر به رژیم غذایی پر از سبزیجات روی بیارین. واسه اینکه بتونین ناراحتیای شکمی خود رو در این مورد کمتر کنین کافیه سرعت اضافه کردن سبزیجات به رژیم غذایی خود رو کندتر کنین. با گذشت زمان خوردن فیبر بیشتر می تونه به کاهش نفخ کمک کنه. اگه شما هم معده بسیار حساسی دارین، می تونین سبزیجاتی که مصرف می کنین رو بپزید و به جای مصرف خام اون، از سبزیجات پخته استفاده کنین. گرمایی که به هنگام پخته شدن به سبزیجات وارد می شه می تونه به تجزیه فیبر کمک کنه و هضم اون رو راحت تر می کنه. حرکت هوشمندانه دیگه اینه که در مورد سبزیجاتی که مصرف می کنین حواس جمع باشین. سبزیجات خاصی رو در رژیم غذایی خود بذارین. سبزیجات زیر مزه بسیار خوبی دارن و ارزش تغذیه ای اونا بالاست. این سبزیجات کمتر از بقیه موارد باعث ایجاد نفخ در شکم می شه.

خیار:

خیار ویتامینا و آنتی اکسیدانای زیادی وارد بدن می کنه به خصوص اگه با پوست خورده شه. اما بر خلاف بیشتر سبزیجات، خیار فیبر کمی داره و شانس نفخ شکم رو کم می کنه. این ماده آب زیادی داره و می تونه آب لازم واسه بدن رو جفت و جور آورد.

مارچوبه:

این ماده سبز، طعم بسیار عالی داره. مارچوبه ماده ای به نام آسپاراگین داره که یه آمینو اسیده و به عنوان ادرار اور طبیعی عمل می کنه. این موضوع به بدن کمک می کنه آب اضافی رو خیلی راحت دفع کنه و از شر نفخ موجود راحت شه. البته نباید یهو مارچوبه زیادی استفاده کنین. واسه بعضی از افراد مارچوبه می تونه باعث نفخ شه به خصوص وقتی که در مقادیر بسیار زیاد مصرف می شه. پس حد میونه روی رو نگه دارین.

آووکادو:

آووکادو می تونه یه ماده عالی واسه بدن باشه. آووکادو غنی از پتاسیمه و اثر نفاخی سدیم رو کم می کنه. هم اینکه این ماده پر از چربیای سالمه و به بدن کمک می کنه مواد مغذی لازم رو جذب کنه.

کدو سبز:

بیشتر سبزیجات شامل FODMAPا هستن. اینا گروهی از شکرها و کربوهیدراتای خاص هستن که می تونن گاز و نفخ زیادی در افراد گرفتار به سندرم روده تحریک پذیر ایجاد نماییند. کدو سبز FODMAP پایینی داره و می تونه یه گزینه خوب واسه این افراد باشه.

سبزیجاتی با برگ سبز:

اسفناج و کلم ویتامین B بالایی داره و می تونه احتباس آب در بدن رو کمتر کنه. سالادهایی که با سبزیجات برگ سبز جفت و جور می شن طعم خوبی دارن و می تونن واسه بدن به درد بخور باشن.

کلم ترش:

واسه اینکه بتونین پروبیوتیکای به درد بخور روده رو زیاد کنین بهتره از سبزیجات تخمیر شده مثل کلم ترش استفاده کنین. فقط مطمئن شید که ان رو از فروشگاه های معتبر جفت و جور می کنین. کلم ترش کنسروی پخته شده هستن و نمی تونن پروبیوتیکایی که می خواین رو تامین کنن.

گوجه فرنگی:

گوجه فرنگی آنتی اکسیدانای زیادی داره. شما می تونین از این ماده واسه جفت و جور سالاد و سس استفاده کنین.

با اینکه اینجور سبزیجاتی می تونن واسه بدن شما به درد بخور باشن اما از مصرف سبزیجات دیگه ترس نداشته باشین.همه افراد عکس العمل برابری به سبزیجات ندارن. سبزی که تو یه فرد باعث ایجاد نفخ می شه ممکنه در فرد دیگه اینجور اثری نداشته باشه. بهتره خودتون این موضوع رو با تجربه کردن به دست بیارید. همه این موارد به سلامت روده های شما بستگی داره.

فلفل دلمه ای چه خاصیتیایی داره؟

خاصیت شنبلیله خشک شده چیه؟

خواص سبزیجات مجله سلامت