اگه خواهان قلبی سالم هستین باید علاوه بر فعالیت روزانه مراقب اون چیزی که میخورید هم باشین در این مقاله همراه ما باشین تا غذاهای مضر واسه سلامت قلب رو معرفی کنیم.

به گزارش مجله آلامتو و به نقل از دکتر کرمانی؛ متخصصین قلب هر روز تماشاگر این هستن که یه برنامه غذایی بد می تونه چه بلایی بر سر قلب بیاره. با اینکه این افراد هم بعضی وقتا زیاده رویایی می کنن اما بعضی غذاها هستن که تلاش می کنن هیچوقت نخورن یا کمتر به سمتشان برن. در این مقاله شما رو با این غذاها آشنا می کنیم.

گوشتای فرآوری شده

هات داگ، سوسیس، کالباس و ژامبون یه تیکه از برنامه غذایی خیلی از مردمه اما جنیفر هیث که یه متخصص قلب در نیویورکه هیچوقت نزدیک این غذاها هم نمی شه اون میگه: این اجناس به معنی واقعی پر از چربیای اشباع هستن. این رو میدونیم که سوسیس و گوشتای فرآوری شده با مشکلات قلبی و شکل های جور واجور سرطان در رابطه هستن. دقیقا چی در گوشتای فرآوری شده هست؟ گوشت فرآوری شده محصولیه که به همراه نمک و مواد نگه دارنده تخمیر یا دودی می شه تا عمرش زیاد شه. با اینکه به کار گیری این غذاها ساده و راحته اما مواد شیمیایی و نمکی که در غذاهای فرآوری شده به کار رفته واسه قلبمون مضره، مخصوصا اگه زیاد مورد استفاده قرار بگیرن.

گوشت قرمز

یه استیک آبدار که روی اون سس قارچ و کره ریخته شده غذاییه که در مواقع بسیار خاص خودمون رو به صرف اون مهمانش می کنیم. دکتر هیث میگه: اما این استیک خوشمزه که روبرویتانه پر از چربیای اشباع، کلسترول و نمکه. دکتر هیث به تموم بیمارانش سفارش می کنه که مصرف گوشت قرمز رو به ماهی یه بار کم کنن. وقتی هم به سراغ گوشت قرمز می رید به دنبال قطعات کم چرب اون باشین. واسه طعم دار کردن گوشت هم از ادویه جات و گیاهان استفاده کنین و تا جای ممکن به سمت کره و خامه نرید. غذاهای بدون گوشت هم می تونن خوشمزه و سیر کننده باشن.

چیپس سیب زمینی

خالی کردن یه بسته چیپس سیب زمینی یا ذرت بو داده کره ای کار ساده ایه اما دکتر هیث میگه این میان وعده ها شامل مقدار زیادی چربیای اشباع، نمک و کربوهیدرات ( از نوع ساده ) هستن. تحقیقات نشون داده بیشتر مردم در روز بیشتر از ۲۰۰۰ میلی گرم سدیم مصرف می کنن این در حالیه که بیشتر کارشناسان مقدار مجاز رو ۱۵۰۰ میلی گرم در روز می دونن. آدمایی که بیشتر از ۲۰۰۰ میلی گرم سدیم در روز دریافت می کنن، بیشتر در خطر مرگ بر اثر مشکلات قلبی و عروقی هستن. این یعنی دفعه بعد که خواستیم فیلم تماشا کنیم ذرت بو داده نخوریم؟ اگه نمی تونین از چیپس و ذرت بو داده بگذرید خودتون با نمک و روغن کمتر اونا رو در خونه درست کنین.

این مطلب را هم بخوانید :  کشف راز پنهان تابلوی پیکاسو+عکس

پیتزا

پیتزا چیزیه که بیشتر ما دست کم هفته ای یه شب به اون پایبندیم اما بدیش اینه تنها چیزی که از پیتزا دریافت می کنیم مقدار زیادی کربوهیدرات به همراه نمک و پنیر فرآوری شده. البته لازم نیس از وعده مورد علاقه خود بگذرید فقط تلاش کنین ورژن سالم ترش رو سفارش بدید. پیتزایتان بیشتر شامل قارچ و سبزیجات باشه و گوشت فرآوری شده هم نداشته باشه ( مرغ و گوشت چرخ کرده گزینه های بهتری هستن ). یکی دیگه از راه حلا اینه که خودتون با مواد سالم یه پیتزای خونگی درست کنین.

نوشابه رژیمی

سیندیو کوشی متخصص قلب در میشیگان میگه: حتی نوشابه معمولی از نوشابه رژیمی بهتره. آسپارتام موجود در نوشابه های رژیمی در واقع از قند و شربت ذرت با فروکتوز بالا در نوشابه های معمولی بدتر هستن و باعث می شن بیشتر هوس غذاهای شیرین کنین. نوشابه های رژیمی می تونن زیاد شدن وزن رو بیشتر کنن و وزن بالا واسه قلبتون خوب نیس. چاقی مادر خیلی از بیماریا هستش و شما باید این رو بدونین که نوشابه رژیمی باعث صرفه جویی در دریافت کالری نیس.

نمک

به نظر می رسه غدد چشایی ما فقط با نمک ریختن روی غذاها و یا پیدا کردن اون در بسته های چیپس نمکی راضی می شه اما این ماده واسه فشار خونمون مشکل بوجود میاره. اگه فشار خونتون بالا باشه ممکنه شریان هاتون سخت و باریک شن، در نتیجه احتمال بروز مشکلات قلبی در شما زیاد میشه. مصرف زیادتر از اندازه نمک رو کم کنین و غذاهایی که شامل نمک هستن رو شناسایی کنین. به جای نمک، قوه چشایی خود رو به دارچین، زیره، کاری، سیر، رزماری و … عادت بدید، نتیجه کاهش چشم گیر فشار خونتون هستش. اگه کسائی که مشکل فشار خون دارن نمک رو از برنامه غذایی خود حذف کنن، فشار خونشون اونقدر پایین میاد که دیگه به دارو احتیاجی پیدا نمی کنن.

غلات بسته بندی شده

قند واسه دندانا و اندازه میان تنه تون خوب نیس اما قلبتون هم از این قانون مستثنی نخواد بود. بدیش اینه خیلی از غلات بسته بندی شده دارای قند اضافه شده هستن. این قندها باعث افزایش قند خون می شن در نتیجه تری گلیسیرید زیاد میشه و کلسترول بالا میره. تلاش کنین غلاتی رو استفاده کنین که کمترین قند به اونا اضافه شده باشه و یا بهتر به سراغ بلغور جو دو سر برید.

این مطلب را هم بخوانید :  کم‌مصرف‎ترین خودروی جهان با صدی کمتر از ۱ لیتر

نون سفید

نون و پاستا سفید و هم اینکه برنج سفید همه نشاسته هایی هستن که باید از اونا دوری کنین. به خاطر این باید خوردن نشاسته های سفید رو کم کنین که در بدن تبدیل به قند می شن. به جای این مواد به دنبال نون و برنج کامل باشین چون دارای فیبر بیشتری هستن و در سیستم گوارشی آروم تر هضم می شن، پس به تنظیم قند خون کمک می کنن.

نوشیدنیای انرژی زا

بیشتر نوشیدنیای انرژی زا بر این ادعا هستن که راهی سالم واسه افزایش انرژی تون دارن. مشکل اینجاس که چندین مورد از مواد به کار رفته در اونا مانند گوارانا و تورین به عنوان تقویت کننده انرژی طبیعی تبلیغ می شن نه تنظیم کننده. این مواد رو با کافئین ترکیب کنین تا قلبتون به سرعت شروع به تپیدن کنه. در این نوشیدنیا مقدار زیادی کافئین هست طوری که می تونن آریتمی تحریک کنن.

مرغ به طور کامل سرخ شده

بیشتر مردم عاشق چیزای سرخ شده هستن. این غذاها ممکنه خوش طعم باشن اما براساس تحقیقات هیچ ارزش مغذی ندارن، حتی اگه سبزیجات باشن. این نوع غذاها واسه قلب و میان تنه تون بد هستن و اکسیدان رو وارد سیستم بدنتون می کنن. اکسیدانا نقطه مقابل آنتی اکسیدانا هستن. غذاهای سرخ شده شامل روغن داغ هستن که ساختار ویتامینا و آنتی اکسیدانا رو تغییر میده. با خوردن غذای سرخ شده تنها کالری و چربی اضافی دریافت نمی کنین بلکه اکسیدانای آسیب رساننده به سلولا رو هم وارد بدن خود می کنین.

نودل فوری

این نودلای آماده غذای مورد علاقه خیلی از دانشجو هاس. کتابای آشپزی و سایتای زیادی هستن که روشی رو آموزش میدن که نودل رو بتونین خوشمزه تر بکنین. یه بسته نودل چقدر ضرر می تونه واسه قلبتون داشته باشه؟ می دونستین نودلا اول به طور کامل در روغن سرخ می شن؟ این یکی از دلایلیه که نودل واسه قلبمون خوب نیس. دلیل دیگش نمکه. یه بسته معمولی نودل شامل ۸۷۵ میلی گرم سدیمه، این یعنی قسمت بزرگی از اون ۱۵۰۰ میلی گرم مقدار مجاز سدیم واسه یه روز. نمک زیاد باعث می شه بدن در خود آب نگه داره و در نتیجه فشار خون افزایش پیدا میکنه. فشار خون بالا واسه قلب ضرر داره.

عادات و کارای مضر واسه قلب

پاکسازی رگای خونی بدن

بازنشر دکتر کرمانی سلامت قلب

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *